Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rizses húslabdák citromos szószban (Juverlákiá)

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
10 dkg vaj
10 dkg rizs
1 tojás
1 fej hagyma
1 kis csokor petrezselyem

bors
a mártáshoz:
1-1,5 citrom
2-3 tojás
liszt

Alaposan összedolgozzuk a darált húst, az apró darabokra vágott vagy lereszelt hagymát, a sót, a borsot, a finomra metélt petrezselymet, a tojást és a rizst, és kb. 3 centis átmérőjű labdacsokat formázunk belőle. Megfelelő méretű lábosban 2-3 ujjnyi vizet forralunk, beledobjuk a vajat is, megsózzuk, majd egyenként óvatosan beletesszük a labdacsokat. Amikor már megfőtt, a levét külön tálba öntjük.
Mély tálkában egy evőkanál vízzel együtt felverjük a két nyers tojást, közben egy citrom levét lassan belecsöpögtetjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Végül állandó, gyors keverés mellett a húslabdák forró levét is fokozatosan beleöntjük. A kész tojásos-citromos szósszal leöntjük az ételt.
(Előkészítés: 30 perc – elkészítés: 40 perc.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!