Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Citromos bárányleves (Májiricá)

Hozzávalók:
1 kg báránybelsőség (máj, szív, tüdő)
50 dkg zöldhagyma
1 csokor kapor
5 dkg rizs
2 tojás
citromlé
liszt

bors
1 dl olívaolaj

Leforrázzuk és kis kockákra vágjuk a belsőséget, majd a fazékban felmelegített olajban megpároljuk a felaprított zöldhagymát, felengedjük vízzel és beledobjuk az apróra vágott kaprot, a sót és a borsot. Lassú tűzön fél óráig főzzük, azután hozzáadjuk a rizst, és készre főzzük. A lisztet elkeverjük a citromlében, lassan a felvert tojásokhoz öntjük, s állandó keverés mellett 1-2 deci húslével hígítjuk. Végül ugyancsak állandóan keverve a fazékban lévő levesbe kanalazzuk. Egyszer felforraljuk, és ha szükséges, tovább ízesítjük.
(Előkészítés: 45 perc – elkészítés: 1 óra.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!