Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Aloo Pasanda

Aloo PasandaHozzávalók:
6-8 közepes méretű főtt, hámozott burgonya
1 csésze túró
1 csésze kockára vágott hagyma
1 teáskanálnyi zúzott zöld chili
1 teáskanálnyi zúzott gyömbér
1 teáskanálnyi fokhagymakrém
1 evőkanálnyi kesudió
1 evőkanálnyi mazsola
4 teáskanálnyi olaj
bors

a mártáshoz:
25 dkg paradicsompüré

cukor
koriander
víz

Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd egy percig pirítjuk benne a fokhagymakrémet, a gyömbért és a zöld chilit. Hozzáadjuk a hagymát, amit további egy percig pirítunk, majd a kesudiót, a mazsolát, és rövid ideig tovább pirítjuk. A só és a bors hozzáadása után jól összekeverjük, s a túrót is hozzáadjuk. Így kapjuk azt a tölteléket, amit majd a burgonyába teszünk.
A burgonyákat félbevágjuk, húsát kissé kikaparjuk, és ezt is a töltelékhez adjuk. Majd a masszát beletöltjük a burgonyába.
A mártáshoz a paradicsompürét felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, korianderrel ízesítjük, és egy kevés vízzel felöntve kiforraljuk.
Sütőtálba tesszük a már megtöltött burgonyákat, és leöntjük a paradicsomos mártással. Előmelegített sütőben 150 °C-on 10 percig sütjük. Rizzsel vagy kenyérfélével (például valamilyen rotival) tálaljuk.

Az itt közölt receptért köszönetünket fejezzük ki Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!