Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Túrós meglepetés zöld chutney-val

Túrós meglepetésHozzávalók:
a túrós meglepetéshez:
50 dkg tört, főtt burgonya
2 csésze zsemlemorzsa
3 csésze főtt, összetört vegyes zöldség
3 evőkanálnyi búzadara
50 dkg túró
2 evőkanálnyi zúzott korianderlevél
1 teáskanálnyi garam masala
2 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi őrölt gyömbér
1 teáskanálnyi apróra vágott kurkuma
2 evőkanálnyi apróra vágott újhagyma

a zöld chutney-hoz:
1 csésze apróra vágott koriander- és mentalevél
1 csésze földimogyoró
3 teáskanálnyi citromlé
2 db zöld chili
1 teáskanálnyi cukor

A túró és a zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. Az így kapott zöldséges-fűszeres keverékből lecsippentünk egy darabot, és golyót gyúrunk belőle. Kilapítjuk, a közepére túrót teszünk, majd az oldalait felhajtva, jól összezárjuk.
Megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára, ropogósra sütjük. Zöld chutney-val tálaljuk. (A chutney hozzávalóit felaprítjuk, összekeverjük és hidegen kínáljuk.)

Az itt közölt receptért köszönetünket fejezzük ki Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!