Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kasmíri Aloo

Hozzávalók:
10-15 kis méretű főtt, hámozott burgonya
2 evőkanálnyi olaj
a szószhoz:
1 csésze apróra vágott hagyma
1 teáskanálnyi fokhagymakrém
1 csipetnyi gyömbér
1 teáskanálnyi köménymag
2 teáskanálnyi mák
1 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi vörös chili
1 teáskanálnyi őrölt kurkuma
1 csésze paradicsompüré
1 csésze tejszín
1 teáskanálnyi cukor

Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a szósz összes hozzávalóját, és felhígítjuk egy csésze vízzel. A burgonyát egészben, vagy félbevágva beletesszük, és addig főzzük, amíg átveszi a szósz ízét. Valamilyen kenyérfélével vagy rizzsel tálaljuk.

Az itt közölt receptért köszönetünket fejezzük ki Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!