Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöld Dal

Zöld DalHozzávalók:
2 csésze moong bab héjastól
2 csésze víz
2 csésze metélt paraj
1 teáskanálnyi őrölt kurkuma
1 teáskanálnyi apróra vágott zöld chili
1 teáskanálnyi apróra vágott gyömbér
2 db szegfűszeg
2 db babérlevél
4 teáskanálnyi vaj
1 teáskanálnyi köménymag
1 teáskanálnyi citromlé
1 evőkanálnyi apróra vágott friss korianderlevél
1 teáskanálnyi só

Sós vízben megfőzzük a babot, majd hozzáadjuk a parajt, és még negyed óráig főzzük. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd belekeverjük a főtt, parajos babot, s jól összekeverjük.
Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá, és meghintjük korianderlevéllel. Rizzsel vagy rotival fogyasztjuk.

Az itt közölt receptért köszönetünket fejezzük ki Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!