Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Misi roti

Misi rotiHozzávalók:
2 csésze búzaliszt
1 csésze grahamliszt
1 db apróra vágott zöld chili
2 teáskanálnyi zúzott korianderlevél
1 teáskanálnyi édeskömény (mag)
4 teáskanálnyi olaj
1 teáskanálnyi só
1 teáskanálnyi őrölt vörös chili
1 teáskanálnyi köménymag
2 csésze joghurt
olaj a sütéshez

Az összes hozzávalót összekeverjük, és tésztát készítünk belőle, 15-20 percig pihentetjük, majd 15 részre osztjuk, és a részekből kis, 5 cm átmérőjű lapokat nyújtunk. A tésztadarabokat forró olajban addig sütjük, míg kívül aranybarnák lesznek, belül pedig puhák. (Tálaláskor vajjal megkenjük a rotikat.)

Az itt közölt receptért köszönetünket fejezzük ki Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!