Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mogyorós pulao

Mogyorós pulaoHozzávalók:
3 csésze főtt rizs
1 csésze beáztatott és főtt szemesbab
1 csésze beáztatott és főtt csicseriborsó
1 csésze földimogyoró
1 evőkanálnyi mustármag
1 csésze apróra vágott hagyma
1 csésze apróra vágott paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt chili
1 teáskanálnyi garam masala
3 teáskanálnyi citromlé
1 teáskanálnyi cukor
3 evőkanálnyi olaj
zúzott korianderlevelek

Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a mustármagokat, s addig pirítjuk, amíg pattogni nem kezdenek. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, a mogyorót, és 2 percig pirítjuk. Ezt követően az őrölt chilit a paradicsommal, a sóval, a garam masalával, a korianderlevéllel, a cukorral és a citromlével együtt tesszük bele. Rövid pirítás után hozzáadjuk a rizst, a babot és a csicseriborsót is. Melegen tálaljuk.

Az itt közölt receptért köszönetünket fejezzük ki Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!