Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Suhai Halwa ananásszal

Suhai HalwaHozzávalók:
1 csésze búzadara
1 csésze vaj
2 csésze ananászdarab
1 csésze ananászszirup
1 teáskanálnyi őrölt kardamom
1 csésze vegyes mag (mogyoró, dió, pisztácia, mandula)
2 teáskanálnyi cukor
0,5 csésze víz

A vajat felforrósítjuk, beletesszük a búzadarát, majd lassú tűzön 5-7 percig pirítjuk. Amikor már érezzük az illatát, hozzáadjuk az ananászszirupot, a vizet és tovább főzzük. Beletesszük az ananászdarabokat, meg a cukrot és alaposan megkeverjük, majd tovább sütjük. A tetejére kardamomot és magokat szórunk. Melegen tálaljuk.

Az itt közölt receptért köszönetünket fejezzük ki Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!