Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tikká sertéshúsból

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertésszelet, 2,5 cm-es kockákra vágva
1,2 dl olaj
1 evőkanálnyi garam masala
a páchoz:
1 hagyma, durvára vágva
3 fokhagymagerezd, durvára vágva
5 cm-es gyömbérdarab, durvára vágva
1/2 evőkanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi őrölt koriander
1/2 evőkanálnyi garam masala
1/4 teáskanálnyi csilipor
csipetnyi őrölt fekete bors
2,5 dl sűrű, natúr joghurt
a szószhoz:
1 nagy lilahagyma, durvára vágva
1 fokhagymagerezd, durvára vágva
2,5 cm-es gyömbérdarab, durvára vágva
1 zöld csili, durvára vágva
2,5 dkg koriander- (cilantro-) levél

A pác előkészítéséhez vágjuk finomra a hagymát, a fokhagymát, valamint a gyömbért konyhai robotgépben. Ha nincs robotgépünk, használjunk kést. Adjuk hozzá a krémhez a fűszereket és a joghurtot, és jól keverjük össze.
Tegyük a sertéshúst egy tálba, adjuk hozzá a pácot, és jól keverjük össze. Fedjük le, és pácoljuk a húst, hűtőszekrényben, 2 órán vagy egy éjszakán át.
A szósz elkészítéséhez konyhai robotgépben vágjuk finomra a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a csilit és a koriandert. Ha nincs robotgépünk, használjunk kést.
Hevítsük az olajat egy vastag aljú serpenyőben, amely akkora, hogy a hús egy rétegben belefér. Addig hevítsük az olajat, amíg sistereg, de nem füstöl. Tegyük bele a szószt, és kevergessük közepes lángon 2 percig, vagy amíg megpuhul, de nem barnul meg. Vegyük nagyobbra a lángot, és tegyük a serpenyőbe a húst a páccal. Kevergessük 5 percen keresztül, majd vegyük közepesre a lángot, és hagyjuk, hogy a hús és a leve rotyogjon 15-20 percig, amíg a folyadék teljesen elpárolog. A hús és a besűrített szósz sötétbarna lesz. Fűszerezzük sóval, ízlés szerint. Szórjuk meg garam maszalaval. Süssük további 2 percig, hogy a hús beszívja a frissen rászórt fűszereket.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!