Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Álú góbhí

Hozzávalók (4 személyre):
3 evőkanálnyi olaj
1/2 teáskanálnyi fekete mustármag
1/2 hagyma, finomra vágva
20 dkg burgonya, kockákra vágva
1/4 teáskanálnyi őrölt kurkuma
1 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi őrölt koriander
1 1/2 teáskanálnyi garam masala
4 érett paradicsom, felaprítva
1 nagy karfiol, körülbelül 1,25 kg, rózsáira vágva
2 cm-es gyömbérdarab
1 teáskanálnyi cukor

Hevítsük az olajat egy mély, vastag falú serpenyőben, kis lángon. Tegyük bele a mustármagot, fedjük le az edényt, és várjunk, amíg a magok pattogni kezdenek. Adjuk hozzá a hagymát és a burgonyát, és addig süssük, amíg kissé megbarnulnak.
Adjuk hozzá a kurkumát, a római köményt, a koriandert és a garam maszalát, és süssük pár másodpercig. Tegyük az edénybe a paradicsomot, és addig kevergessük, amíg a hozzávalók, főleg a fűszerek, jól összekeverednek. Adjuk hozzá a karfiolvirágokat, és jól keverjük össze. Keverjük bele a gyömbért, a cukrot, és adjunk hozzá 1,25 dl vizet. Vegyük közepesre a lángot, és forraljuk fel az ételt. Vegyük kicsire a lángot, fedjük le az edényt, és lassú tűzön főzzük 15 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Fűszerezzük sóval, ízlés szerint.
Vegyük le az edényről a fedőt, és, ha a szósz még túl folyékony, vizes, főzzük további 1-2 percig lassú tűzön, mielőtt tálalnánk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!