Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bhindí maszálá

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg (kb. 5 cm hosszú) okra (bámia)
3 zöld csili
3 evőkanálnyi olaj
1 teáskanálnyi fekete mustármag
1 lilahagyma, finomra vágva
1 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi őrölt koriander
2 teáskanálnyi garam masala
1 teáskanálnyi őrölt kurkuma
4 fokhagymagerezd, finomra vágva

Mossuk meg az okrát, és konyhai papírtörlővel szárítsuk meg. Vágjuk le a két végét. Ne törődjünk azzal, ha ragadós, zselészerű folyadék jelenik meg rajta, mert ez a főzés során el fog tűnni.
Vágjuk a csiliket hosszában félbe, de ne vágjuk át a száruknál. Kaparjuk ki belőlük a magokat. Hevítsük az olajat egy mély, vastag falú edényben, és tegyük bele a mustármagokat és a hagymát, majd süssük, amíg a magok pattogni kezdenek, és a hagyma világosbarna lesz. Tegyük az edénybe a római köményt, a koriandert, a garam maszalát és a kurkumát, és addig süssük, amíg a magok már nem pattognak.
Tegyük a fokhagymát, az okrát és a csilit az edénybe, süssük 5 percig, keverjük össze, és főzzük 2 percig. Öntsünk 0,6 dl vizet az ételhez, egyszerre mindig csak 1 evőkanállal, és keverjük össze, hogy szószt kapjunk. Sózzuk meg, ízlés szerint. Lassú tűzön főzzük körülbelül 15 percig, amíg az okra jól átfő és a szósz sűrű és száraz lesz.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!