Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Cshólé csát

Hozzávalók (4 személyre):
22,5 dkg csicseriborsó
2 evőkanálnyi olaj
1/2 hagyma, felaprítva
1 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi őrölt római kömény
1/4 teáskanálnyi őrölt kurkuma
1 teáskanálnyi garam masala
2 cm-es gyömbérdarab, lereszelve
2 piros csili, finomra vágva
20 dkg aprítottparadicsom-konzerv, leszűrve

Áztassuk be a csicseriborsót egy éjszakára 2 liter vízbe. Szűrjük le, majd tegyük egy nagy edénybe 2 liter friss vízzel. Forraljuk fel, kanalazzuk le róla a felszínen képződő habot, majd kis lángon főzzük egy-másfél órán át, amíg a csicseriborsó megpuhul. Fontos, hogy a csicseriborsó már ennél a szakasznál puha legyen, mert ha a szószt hozzáadjuk, már nem fog puhulni. Szűrjük le a csicseriborsót, tegyük félre a főzővizét. Vegyünk ki fél csészényi csicseriborsót, és alaposan nyomjuk össze, pépesre, egy villával.
Hevítsük az olajat egy vastag aljú edényben, és süssük benne a hagymát, amíg aranyszínű lesz. Tegyük bele a koriandert, a római köményt, a kurkumát és a garam maszalát, és süssük egy percig. Tegyük bele a gyömbért, a csilit, a paradicsomot és a sót, ízlés szerint, és jól keverjük össze az egészet. Tegyük bele a csicseriborsót, és öntsük hozzá a félretett főzővizet, valamint a pépessé zúzott csicseriborsót. Forraljuk fel, vegyük kicsire a lángot, és fedő nélkül, lassú tűzön, főzzük 5 percig.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!