Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Haltikká

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg kemény, fehér húsú hal (például óriás laposhal, ördöghal vagy kalászhal)
2 hagyma, 8-8 gerezdre vágva
2 kis zöld- vagy piroshúsú paprika, 8 darabra vágva
5 dkg uborka, meghámozva és felkockázva
1 evőkanálnyi felaprított koriander (cilantro)
citromszeletek
a páchoz:
5 dl sűrű, natúr joghurt
1/2 hagyma, finomra vágva
2 cm-es gyömbérdarab, lereszelve
4 fokhagymagerezd, összezúzva
1 teáskanálnyi őrölt koriander
2 evőkanálnyi citromlé
1 1/2 evőkanálnyi garam masala
1 teáskanálnyi paprika
1 teáskanálnyi csilipor
2 evőkanálnyi paradicsompüré
1 teáskanálnyi só

A pác elkészítéséhez keverjük össze a joghurt felét a pác többi hozzávalójával egy olyan lapos tálban, ami elég hosszú ahhoz, hogy megmártsuk benne az előkészített nyársakat. Nyolc fémnyársra lesz szükségünk.
Vágjuk a halat körülbelül 24-32 falatnyi darabra. Mindegyik fémnyársra húzzunk fel négy falatnyi halat, valamint hagyma- és paprikadarabokat, egymással váltakozva. Tegyük az előkészített nyársakat a pácba, és forgassuk meg benne, hogy a halat és a zöldségeket beborítsa. Fedjük le, és hűtőben pácoljuk a nyársakat egy órán át, vagy amíg készen állunk a sütésre.
Forrósítsuk fel a faszenes grillsütőt vagy a grillsütőt. Vegyük ki a pácból a nyársakat. Süssük a faszenes grillsütőben vagy a grillsütőben, egy rácson, egy tepsi fölött, egyszer megfordítva, 5-6 percig, vagy amíg a hal megsül, és mind a hal, mind pedig a zöldségek kissé elszenesednek.
Keverjük össze az uborkát és a koriandert a joghurt másik felével. Kínáljuk a halat a joghurttal és a citromszeletekkel.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!