Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sült marhahúsos kerala

Hozzávalók (4 személyre):
1 burgonya, kis kockákra vágva
olaj (a krumpli sütéséhez)
50 dkg hátszín, vékonyra szeletelve
3 fokhagymagerezd, összezúzva
1 teáskanálnyi őrölt fekete bors
1 evőkanálnyi gyömbérlé (reszelt gyömbér kipréselt leve)
2 evőkanálnyi olaj (a hús sütéséhez)
2 hagyma, karikákra szeletelve
0,6 dl marhahúsleves
2 evőkanálnyi paradicsompüré
1/2 evőkanálnyi szójaszósz
1 teáskanálnyi csilipor
3 evőkanálnyi citromlé
3 paradicsom, feldarabolva
6 dkg friss vagy mélyhűtött borsó
koriander- (cilantro-) levelek (elhagyható)

Töltsünk meg egy mély, vastag aljú serpenyőt harmadáig olajjal, és hevítsük 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4. fokozat), vagy amíg egy kenyérkocka barnára sül benne 15 másodperc alatt. A bő olajban süssük a burgonyakockákat, amíg aranybarnák lesznek. Szűrjük le, és itassuk le róluk az olajat konyhai papírtörlővel.
Tegyük a húst egy tálba, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a borsot és a gyömbérlét, és jól keverjük össze. Hevítsük az olajat, és süssük a húst gyorsan, kisebb adagokban, nagy lángon. Tartsuk a húst melegen, miután kivettük az edényből. Vegyük kicsire a lángot, süssük a hagymát, amíg aranyszínű lesz, majd vegyük ki.
Öntsük a levest az edénybe, tegyük hozzá a paradicsompürét, a szójaszószt, a csiliport és a citromlét is, és főzzük közepes lángon, amíg a leves mennyisége lecsökken. Adjuk hozzá a sült hagymát, főzzük 3 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és a borsót, és jól keverjük el. Főzzük egy percig. Adjuk hozzá a burgonyát és a húst, és jól keverjük össze, amíg átforrósodnak. Szórjuk meg korianderlevéllel, ha úgy kedveljük.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!