Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Idiapam

Hozzávalók (4 személyre):
22,5 dkg rizsmetélt vagy cérnametélt
4 evőkanálnyi olaj
5 dkg kesudió
1/2 hagyma, felaprítva
3 tojás
15 dkg friss vagy mélyhűtött borsó
10 currylevél
2 sárgarépa, lereszelve
2 póréhagyma, finomra szeletelve
1 piros húsú paprika, felkockázva
2 evőkanálnyi paradicsomszósz (ketchup)
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 teáskanálnyi só

Áztassuk a rizsmetéltet hideg vízben 30 percig, majd szűrjük le, és tegyük egy edény forrásban lévő vízbe. Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk a tésztát a forró vízben állni 3 percig. Szűrjük le, és tegyük hideg vízbe.
Hevítsünk egy evőkanálnyi olajat egy serpenyőben, és süssük benne a kesudiót, amíg aranyszínű lesz. Vegyük ki a diót, és tegyük az edénybe a hagymát. Addig süssük, amíg sötét aranyszínű lesz, majd konyhai papírtörlőn itassuk le róla az olajat. Főzzük meg a tojásokat, keményre, forró vízben, 10 perc alatt, majd azonnal tegyük hideg vízbe. Amikor kihűltek, hámozzuk meg, és vágjuk cikkekre. Főzzük a borsót forró vízben, amíg megpuhul.
Hevítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben, és rövid ideig süssük a curryleveleket. Adjuk hozzá a sárgarépát, a póréhagymát és a piros húsú paprikát, majd keverjük egy percig. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, a szójaszószt, a sót és a rizsmetéltet, majd jól keverjük össze az egészet.
Folyamatosan kevergessük az ételt, nehogy a rizsmetélt az edény falára ragadjon. Egy nagy tálon kínáljuk, és díszítsük a tetejét borsóval, kesudióval, sült hagymával, valamint tojásszeletekkel.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!