Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sárgarépahalvá

Hozzávalók (8 személyre):
1 kg sárgarépa, durvára reszelve
1 liter tej
10 dkg ghí
25 dkg (nagyon finom) porcukor
8 dkg mazsola
1 teáskanálnyi kardamonmag, finomra őrölve
5 dkg kis pálcikákra vágott mandula
őrölt kardamonmag

Tegyük a lereszelt sárgarépát és a tejet egy vastag aljú edényben kis lángra, és lassú tűzön forraljuk. Főzzük állandóan kevergetve, amíg a sárgarépa megpuhul, és a tej elpárolog. Ezt a folyamatot lassan végezzük, különben a keverék megég. Adjuk hozzá a ghít, és addig főzzük, amíg a sárgarépa kezd megbarnulni.
Adjuk hozzá a cukrot, és addig főzzük a keveréket, amíg az sűrű és száraz lesz. Adjuk hozzá a mazsolát, a kardamont és a mandulát. Forrón kínáljuk, kis tálakban, tejszínt vagy fagylaltot adjunk hozzá, és szórjuk meg egy kevés őrölt kardamonnal.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Indiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!