Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Miso-shiru (miszó-leves)

Hozzávalók:
1 liter dashi alaplé
1 evőkanálnyi japán szójamártás (például Kikkoman-féle, sötét vagy világos)
1-2 evőkanálnyi fehér misopaszta (gsztenyemassza-sűrűségű erjesztett szója; a fehér kevésbé sós, mint a vörös változat)

levesbetétként:
10 dkg felkockázott tofu (szójatúró)
5 dkg wakame (japán algafajta) vagy levelesspenót
garnélarák vagy főtt gomba
újhagyma zöldje (hajszálvékonyra felkarikázva)

Az alaplevet a szójamártással és sóval felfőzzük, majd a tűzről levéve a misopasztával legírozzuk. Egy lakkozott fedeles levesestálkába beleteszünk tofut, az algát, (vagy blansírozott levelesspenótot), adunk hozzá az éppen kéznél levő levesbetétből is, majd ráöntjük a forró levest, és a fedővel lefedve tálaljuk.
Fogyasztható előételként is, de a japánok a levest általában a menü végén, kis tálkában tálalt rizzsel és savanyúsággal (tzuke-mono) fogyasztják.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!