Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Yaki Tori (csirkenyárs)

Hozzávalók (személyenként):
1 db csirkecomb kicsontozva és 9 kockára vágva
2 db kisebb póréhagyma
shichimi togarashi (vegyes csilipor)
japán szójamártás (például Kikkoman-féle, sötét vagy világos)
cukor
szaké (rizsbor)

A csirkecsontokat a póréhagyma zöldjével átpirítjuk, szakéval flambírozzuk, leoltjuk egy kis vízzel, majd szójaszósszal, és cukorral ízesítjük, és addig főzzük, míg csak kb. 2-3 evőkanálnyi lé marad alatta, amelyet leszűrünk. A csirkehúst a 2 cm-es karikára vágott póréhagymával felváltva bambusznyársra húzzuk, (hús-póré-hús-póré-hús), személyenként 3 nyársat számolunk. Grillen, vagy serpenyőben szép pirosra sütjük, a mártással áthúzzuk, és vegyes csiliporral ízesítjük
Fogyasztható előételként, ám nagyobb mennyiségben - rizzsel körítve - főétel is lehet.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!