Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gyu-ni-teriyaki (grillezett bélszín)

Hozzávalók:
80 dkg tisztított bélszín
40 dkg szójacsíra
zöldség (ízlés szerint, vagy ami kéznél van)
bors

olaj a sütéshez
a teriyaki-szószhoz:
2 dl szójaszósz (például Kikkoman-féle, sötét vagy világos)
2 dl szaké (rizsbor)
3 dl mirin (a szaké édes változata; ha nincs, szakéval és cukorral pótolható)
2 evőkanálnyi cukor

A teriyaki-szószhoz valókat egy lábasban felforraljuk, takarékra tesszük, és a felére befőzzük. A húsból 4 db szép szeletet készítünk, kicsit megnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk és oldalanként kb. 3-4 perc alatt rózsaszínűre sütjük, s bevonjuk a szósszal. A csírát és a zöldségeket külön edényben sózva, borsozva kevés olajon megfuttatjuk, tányérra szedjük, s mellé tesszük a húst. (Fontos, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak!)
Rizzsel körítve főételként fogyasztható.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!