Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kara age (bundázott csirkecomb)

Hozzávalók (4 személyre):
4 db csirkecomb
1 tojás
keményítő
világos szójaszósz (például Kikkoman-féle)
fokhagyma
friss reszelt gyömbér
cukor
olaj a sütéshez
(citromszeletek)

A csirkét kicsontozzuk és minden combot 9 felé vágunk. A tojásból, vízzel, keményítővel palacsintatésztát készítünk, melyet szójaszósszal, fokhagymával, reszelt friss gyömbérrel, és cukorral ízesítünk. A felkockázott csirkehúst a tésztába dobjuk, elkeverjük, és egy fél órán át pihentetjük. Egy lábasban olajat hevítünk és a csirkedarabokat egyenként beletéve aranysárgára sütjük. (Az olaj ne legyen túl forró a cukor miatt!) Citromszelettel tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!