Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gyömbéres tonhal

Hozzávalók:
40 dkg vörös tonhal
8 dkg sárgarépa
1 evőkanálnyi újhagyma zöldje, vagy snidling
8 dkg tisztított gyömbér
2 evőkanálnyi japán szójaszósz
2 evőkanálnyi cukor

Gyömbéres tonhalA halat kb. 1x1 cm-es kockákra, a sárgarépát és a gyömbért juliennre, a hagymazöldet pedig vékony karikákra vágjuk.
A tonhalkockákat egy fazékban feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. (A keletkező habot leszedjük.) Kb. 5 perc után leszűrjük a halat, és alaposan le is mossuk. Egy tiszta fazékban a többi hozzávalóval, és annyi vízzel, amennyi ellepi ismét feltesszük főni. Addig főzzük, amíg már csak kb. 1 evőkanálnyi lé marad rajta. Hagyjuk kihűlni, majd hagymazölddel megszórva tálaljuk.
(Pici adagokban jó előételnek, tálon kínálva alkalmas büfékhez, míg párolt rizzsel kiegészítve főételnek is megfelel.)

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!