Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Katsu-don

Hozzávalók:
4 szelet sertés karaj vagy comb (kb. 60 dkg)
2 evőkanálnyi liszt
5 tojás
hamburgerzsömle vagy molnárka (puffancs)
20 dkg szeletelt hagyma
2 dl dashi alaplé
3 evőkanálnyi mirin (édes szaké)
3 evőkanálnyi szójaszósz
4 evőkanálnyi cukor
4 adag párolt rizs
(zsiradék)

A hamburgerzsömlét meghámozzuk, sütőben megszárítjuk, majd lereszeljük. (Az így nyert morzsát használjuk a panírozáshoz.)
A megsózott, megborsozott húst – a liszt, a morzsa és egy tojás felhasználásával – panírozzuk, s bő zsiradékban kirántjuk.
A hagymát puhára főzzük a dashiban, a mirinnel, a szójaszósszal és a cukorral, majd négy részre osztjuk. Egy részt egy serpenyőbe teszünk, belehelyezünk egy szelet (falatokra vágott) rántott húst és ráöntünk egy felvert tojást. Épp csak addig sütjük, hogy a tojás kocsonyás legyen. Végül ráhelyezzük egy adag rizsre.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük. Ő arra is emlékeztet, hogy ez étel eredetileg adagonként készül, egy külön erre a célra rendszeresített, pici, kb. 15 cm átmérőjű serpenyőben. Természetesen nem csökkenti az élvezetet, ha egy szokásos méretű serpenyőben egyszerre sütjük meg a négy adagot, s azután osztjuk szét.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!