Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Olajban sült pácolt csirkefalatok

Hozzávalók (4-5 személyre):
1 kg csirkecombfilé a bőrével együtt
0,6 dl japán szójaszósz
0,6 dl mirin (édes rizsbor)
1 evőkanálnyi szaké
2 teáskanálnyi finomra reszelt friss gyömbér és a leve
3 fokhagymagerezd, összezúzva
katakuriko (kakasmandinko-keményítő) vagy burgonyakeményítő, a beforgatáshoz
olaj, a sütéshez
citromszeletek, a tálaláshoz

Olajban sült pácolt csirkefalatokVágjuk a csirkét 4 cm-es kockákra. Keverjük össze a szójaszószt, a mirint, a szakét, a gyömbért és a gyömbér levét, valamint a fokhagymát egy nem fémből készült tálban, majd adjuk hozzá a csirkét. Jól keverjük össze, hogy bevonja a húst, és fedjük le műanyag fóliával, majd pácoljuk 1 órán át hűtőszekrényben.
Töltsünk meg egy olajsütőt vagy egy nagy serpenyőt egyharmad részig olajjal és hevítsük 180 °C-ra vagy olyan hőfokra, hogy egy kenyérkocka 15 másodperc alatt barnára süljön benne.
Jól szűrjük le a csirkedarabokat, a páclevet lecsepegtetve. Forgassuk meg őket kissé a katakurikóban, és rázzuk le róluk a felesleget. Adagokban süssük a csirkedarabokat 6-7 percig vagy amíg aranyszínűek és ropogósak lesznek és a csirke éppen átsül. Itassuk le róluk az olajat papírtörlőn, és szórjuk meg sóval. Citromszeletekkel tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Japán-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!