Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hirtelen sült sertéshús és káposzta

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg szűzpecsenye, 15-20 cm hosszú darbokra vágva
1 evőkanálnyi növényi olaj
2 teáskanálnyi szezámolaj
4 újhagyma (mogyoróhagyma), 3 cm hosszú darabokra vágva
25 dkg kínai kel, hosszában 2 cm széles csíkokra vágva
0,6 dl japán szójaszósz
1 evőkanálnyi mirin (édes rizsbor)
1,25 dl dashi
3 teáskanálnyi finomra reszelt friss gyömbér és a leve
2 fokhagymagerezd, összezúzva
1 teáskanálnyi (nagyon finom) porcukor
nagy csipetnyi őrölt fehér bors

Hirtelen sült sertéshús és káposztaFagyasszuk le a sertéshúst 3 órára vagy amíg részben átfagy. Éles késsel vágjuk nagyon vékony szeletekre hosszában, hogy hosszú és vékony csíkokat kapjunk.
Hevítsük a növényi olaj és a szezámolaj felét egy nagy edényben, közepes-nagy lángon. Adagokban süssük a sertéshúscsíkokat mindkét oldalukon 10 másodpercig. Használjunk több olajat, ha szükséges. Vegyük ki a húst az edényből, és tegyük félre.
Tegyük az újhagymát és a káposztát az edénybe, és dobva-rázva süssük 1 percig vagy amíg megpuhul. Keverjük össze a szójaszószt, a mirint, a dashit, a gyömbért és a levét, a fokhagymát, a cukrot és a fehér borsot, tegyük a keveréket az edénybe, és forraljuk fel. Tegyük vissza a sertéshúst az edénybe, és főzzük további 1-2 percig vagy amíg a hús átfő és puha lesz. Azonnal szolgáljuk fel, rizst kínáljunk mellé.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Japán-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!