Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Japán curry

Hozzávalók (4 személyre):
2,5 dkg vaj
1 teáskanálnyi szezámolaj
2 evőkanálnyi növényi olaj
1 nagy hagyma, félbevágva, majd 1 cm-es szeletekre szelve
75 dkg sertés- vagy báránylapocka vagy marhatarja, 3 cm-es kockákra vágva
csipetnyi fehér bors
2 fokhagymagerezd, összezúzva
másfél evőkanálnyi japán currypor
3,75 dl dashi
2 evőkanálnyi mirin (édes rizsbor)
1 evőkanálnyi japán szójaszósz
3 evőkanálnyi fehér miszo (erjesztett szója-paszta)
2 nagy burgonya, 2 cm-es kockákra vágva
2 sárgarépa, hosszában félbevágva, majd 3 cm-es darabokra vágva
10 dkg zöldbab, megtisztítva, és 4 cm hosszúra vágva
savanyúságok, a tálaláshoz

Japán curryHevítsük a vajat, a szezámolajat és a növényi olaj felét egy nagy edényben, közepes lángon, majd tegyük bele a hagymát, és süssük, közben kavargatva, 10-15 percig vagy amíg aranyszínű lesz. Vegyük ki az edényből, és tegyük félre.
Öntsük a maradék növényi olajat az edénybe. Fűszerezzük a húst sóval és fehér borssal, majd adagokban süssük 5-7 percig vagy amíg mindenütt megbarnul. Vegyük ki az edényből, és tegyük félre.
Tegyük az edénybe a fokhagymát és a curryport, majd kevergessük 1 percig vagy amíg illatos lesz. Tegyük vissza a hagymát és a húst, és jól forgassuk a currybe. Öntsük a dashit, a mirint, a szójaszószt és fél liter vizet az edénybe, és keverjük bele a miszót is. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 1 órán át. Tegyük bele a burgonyát és a répát, és főzzük további 50 percig. Adjuk hozzá a babot, majd főzzük 10 percig vagy amíg minden nagyon puha lesz. Ízlés szerint fűszerezzük, rizsre vagy tésztára tálaljuk, s kínáljunk mellé valamilyen savanyúságot.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Japán-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!