Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tengerifű-saláta (wakame sarada)

Hozzávalók:
2-3 evőkanálnyi szárított tengerifű (wakame)
1 kisebb kígyóuborka
15 dkg apró főtt garnélarák
pirított fehér szezámmag
1 lime leve

szezámolaj
cukor

Az uborka héját sóval bedörzsöljük, majd lemossuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, hajszálvékonyra szeleteljük, besózzuk, hozzáadjuk a tengeri füvet és kb. 20 percig állni hagyjuk. Majd leöblítjük, leszűrjük, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a rákhúst, meglocsoljuk limelével, cukorral és szezámolajjal ízesítjük, majd hűtőben érleljük. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!