Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szezámmagos feketegyökér-saláta (Kimpira)

Hozzávalók:
1 csirkemell bőre felcsíkozva
50 dkg hámozott feketegyökér (téli spárga)
2 szál sárgarépa
szójaszósz
cukor
szaké (rizsbor)
pirított fehér szezámmag
szezámolaj

A feketegyökeret és a sárgarépát felcsíkozzuk (julienne-re vágjuk). A csirkebőr egy részét a serpenyőben egy kis szezámolajon ropogósra sütjük. A feketegyökér-répa keverék egy részét rádobjuk, átforgatjuk, szójaszósszal, szakéval, cukorral ízesítjük, majd elfőzzük a levét. Ha megpuhult kivesszük. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járunk el. Ha kihűlt, pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!