Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Itoko Donburi

Hozzávalók (4 személyre):
1,25 dl dashi
4 evőkanálnyi szaké (rizsbor)
4 evőkanálnyi szójaszósz
2 evőkanálnyi cukor
1 vékonyra vágott hagyma
25 dkg hajszálvékonyra szeletelt bélszín
4 tojás
4 tálka főtt rizs
snidling
1 szálasra vágott nori lap

Egy serpenyőbe tesszük a folyékony hozzávalókat és a hagymát. Felforraljuk, majd beletesszük a bélszínszeletkéket, és addig főzzük, amíg a hús kifehéredik. Ráöntjük a felvert tojásokat, és mikor a "rántotta" elkészült, szétosztjuk a 4 tálkába kiporciózott főtt rizsre. Csíkokra vágott norival és snidlinggel megszórva tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!