Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hajdinatészta tempurával (Tempura Soba)

Hozzávalók (4 személyre):
3 liter víz
1 teáskanálnyi só
30 dkg soba tészta (ázsiai hajdina tészta)
1 liter dashi
0,7 dl szójaszósz
cukor
0,5 dl szaké (rizsbor)
4 kis adag tempura

A vizet a sóval felforraljuk. Beletesszük a tésztát és készre főzzük, majd (jeges vízben) azonnal lehűtjük, lecsepegtetjük.
A dashit a szójaszósszal, cukorral és szakéval felforraljuk, 4 tálba szétosztjuk, beletesszük a hajdinatésztát, és a tempurát a tetejére szedve tálaljuk.

E japánban kedvelt tésztaleves receptjét Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő arról is megemlékezik, hogy ha a tésztát és a levest külön-külön, jégbehűtve tálaljuk a tempurával, akkor az étel neve: Zaru Soba.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!