Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szezámmagos spenót (Horenso ohitashi)

Hozzávalók:
30 dkg leveles spenót
5 dkg pirított fehér szezámmag
5 teáskanálnyi szójaszósz
2 teáskanálnyi cukor
4 teáskanálnyi dashi

A spenótot megmossuk, forrásban lévő sós vízben megfonnyasztjuk, majd jeges vízben "leijesztjük". A szezámmag felét mozsárban porrá törjük, s összefőzzük a szójaszósszal, a dashival és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. A spenótot egy szusihoz használt gyékényre halmozzuk és annak segítségével kinyomkodjuk belőle a vizet, miközben egy vastag hurkává formázzuk. Kb. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk, és szezámmártással áthúzva, pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, aki megjegyzi, hogy spenót helyett ceruzababból is elkészíthető.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!