Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sertéshús gyömbérrel (Butaniku Shoga-Yaki)

Hozzávalók:
50 dkg sertésszűz
3 evőkanálnyi világos szójaszósz
3 evőkanálnyi szaké (rizsbor)
4 teáskanálnyi reszelt gyömbér
20 dkg hagyma, 1 cm vastag félkarikákra vágva
20 dkg kínai kel, 4 cm-es kockákra vágva
6 dkg zöld kaliforniai paprika, 4 cm-es kockákra vágva
2 evőkanálnyi olaj

A szakét elkeverjük a szójaszósszal és a gyömbérrel. A húst 4x4 cm-es lapkákra vágjuk. Az olajat egy wokban, vagy serpenyőben felforrósítjuk, s abban a húst - állandó kevergetés mellett - addig sütjük, míg színt nem kap. Ekkor rádobjuk a zöldségeket, és tovább pirítjuk. A többi hozzávalóval (szója-szaké-gyömbér) jól összeforraljuk, és forrón, rizzsel tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!