Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirkefasírt nyárson

Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
3 teáskanálnyi világos szójaszósz
1 tojás
1-2 teáskanálnyi cukor
liszt
panko (japán zsemlebélmorzsa)
2-3 adag yaki tori szósz
1 liter dashi
2 evőkanálnyi olaj

A húst ledaráljuk és elkeverjük a szójaszósszal, a tojással, a cukorral, s egy kis liszttel és pankóval. A masszából 2 cm átmérőjű golyókat formázunk. Ezeket 2-3 percig főzzük a forrásban lévő dashiban, majd hármasával nyársra húzzuk, és mint a yaki torit megsütjük. A mártással áthúzva, forrón, rizzsel tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!