Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Japán uborkasaláta (Kyuri no Sunomono)

Hozzávalók:
1 uborka
2 evőkanálnyi rizsecet
5 evőkanálnyi cukor
5 evőkanálnyi dashi
5 evőkanálnyi mirin (vagy szaké és több cukor) esetleg sherry
5 evőkanálnyi szójaszósz
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
1 1/2 teáskanálnyi só

Az uborkát kimagozzuk és vékonyra felszeleteljük. Rászórjuk a sót, átkeverjük vele, majd kinyomkodjuk az uborka levét. Az ecetet elvegyítjük a cukorral, a dashival, a mirinnel és a szójaszósszal, majd ebbe a mártásba beleforgatjuk az uborkát. Végül a salátát a reszelt gyömbérrel megszórva tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!