Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Yakisoba 2.

Hozzávalók:
alapvető hozzávalók:
kínai tészta
kínai kel
tonkatsu-szósz
opcionális hozzávalók:
vöröshagyma
tojás
apróra vágott hús (sertés, marha, vagy csirke)
rák
sárgarépa
újhagyma
paprika
cukkini
gomba (shiitake)
a dekorációhoz:
alga (aonori)
ecetes gyömbér (beni shoga)
bonito-pehely (katsuoboshi)

A felaprított hagymát egy wokban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, meg a tésztát, valamint a szabadonválasztott hozzávalókból a kiszemelteket. Ha már valamelyest megpirultak, felöntjük tonkatsu szósszal, s azzal átforraljuk. Tálaláskor szórjuk tetejére a díszítést.

A receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, aki úgy osztotta meg velünk, ahogy maga is főzte ezt egy japán étteremben. Ő egyébként arra is utalt, hogy a yakisoba nem csak a számos opcionális hozzávaló miatt variálható nagyon szabadon. Némely alkatrésze is lecserélhető: a kínai tészta például maradék spagettire, a hús megmaradt sültre, a dekoráció pedig egyszerűen elhagyható. Az ételsorban játszott szerepe viszont függhet attól, hogy mi volt éppen kéznél: hús nélkül inkább köretnek való, míg hússal vagy rákkal igazi egytálétel.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!