Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Japán rántottcsirke (Tori katsu)

Hozzávalók:
csirkecomb, vagy -szárny

bors
tojás
liszt
hamburgerzsömle vagy molnárka (puffancs)
olaj a sütéshez
tonkatsu-szósz

A hamburgerzsömlét meghámozzuk, sütőben megszárítjuk, majd lereszeljük. (Az így nyert morzsát használjuk a panírozáshoz.)
A csirke felső combjából kiszedjük a csontot, az alsóban bennehagyjuk. A megsózott, megborsozott húst – a liszt, a morzsa és egy tojás felhasználásával – panírozzuk, s bő olajban aranysárgára sütjük. Tonkatsu-szósszal kínáljuk.
Szokásos kísérője a vegyes leveles saláta és a párolt rizs.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!