Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spenót mogyorómártással

Hozzávalók:
50 dkg leveles spenót
5 dkg pörkölt, hámozott (sótlan) földimogyoró
2 evőkanálnyi szójaszósz
2 teáskanálnyi cukor
0,3 dl dashi alaplé, vagy ugyanannyi víz dashi porral

A mogyorót botmixerrel (vagy mozsárban) összetörjük, hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és a dashit.
A spenótot megmossuk, majd forrásban lévő, sós, szódabikarbónás vízben 30 másodpercig blansírozzuk. Hideg vízzel lehűtjük, leszűrjük és a mogyorómártással bevonva tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő kifejezetten japán szójaszószt ajánl hozzá, s semmi esetre sem kínait. A tálalásról pedig megemlíti, hogy szórhatunk rá bonítoforgácsot, vagy egy kis fehér szezámmagot is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!