Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rákkoktél

Hozzávalók:
20 dkg előfőzött rákhús (holland vagy északi-tengeri)
2-3 dl koktél-szósz
2 db piros retek

fekete bors
1 db paradicsom
1 csomó petrezselyemzöldje
4 szelet citrom

RákkoktélA rákokat átválogatjuk (a hibásakat kiszedjük), a húst hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni.
Megmossuk a retkeket, vékonyra szeleteljük és megszórjuk egy kevés sóval és borssal.
Megmossuk a paradicsomot, és felkockázzuk.
Kiválasztunk néhány szép petrezselyem-rózsát dísznek, ezeket megmossuk és leszárítjuk konyhapapírral.
A megtisztított citromot felkarikázzuk, s a szeleteket félbe vágjuk.
A rákot egy üvegpohárba tesszük, majd ráöntjük a szószt.
Retekkel, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük, s a pohár szélére egy citromszeletet helyezünk.

Köszönetünket fejezzük ki van Dijk Zsuzsannának (Hollandia) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!