Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Aspergesoep (spárgaleves)

Hozzávalók:
60 dkg spárga
8 dl zöldségleves
2 dl száraz fehérbor

frissen őrölt bors
3 dkg vaj
3,5 dkg liszt
őrölt szerecsendió
1 dl tejszín
1 evőkanálnyi friss petrezselyemzöld (apróra vágva)

SpárgalevesA spárgát meghámozzuk, az esetleg „fás” végét levágjuk, s a többit kb. 3 cm hosszú darabokra aprítjuk.
A (leszűrt) zöldséglevest felforraljuk, majd beledobjuk a spárgát, s felöntjük a borral. Sózzuk, borsozzuk. Mintegy 20 percen keresztül lassan főzzük, amíg a spárga megpuhul.
A spárgákat kivesszük és meleg helyre tesszük. A levet átszűrve ugyancsak félre tesszük.
A felforrósított vajra szórjuk a lisztet, s lassú tűzön kb. 2 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Vékony sugárban hozzáöntjük a spárga levét, miközben folyamatosan keverjük. Az így kapott sűrű levet reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt.
Sütőben felmelegített tányérokba tesszük a spárgát, arra szedjük a levet, s petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki van Dijk Zsuzsannának (Hollandia) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!