Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Heringsaláta

Hozzávalók:
1 db kisebb hagyma
1 db alma
3 db előfőzött cékla
10 dkg savanyú uborka
4 db tisztított holland hering (lehetőleg a szezonkezdeti halászatból)
fél citrom leve
2 evőkanálnyi tejföl
1 evőkanálnyi majonéz

bors
2 db cikória (hajtatott rügy)
fél csomó friss snidling

HeringsalátaA hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, és ezt is felkockázzuk.
Ugyancsak hasonlóan aprítjuk fel a céklát, a savanyú uborkát és a (nyers!) halat.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a feldarabolt hozzávalókat a citromlével, a tejföllel és a majonézzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A cikória alsó részét levágjuk, s a hajtást leveleire bontjuk.
Tálaláskor egy tálkába egy adag salátát teszünk, azt cikóriával díszítjük, s a tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

Köszönetünket fejezzük ki van Dijk Zsuzsannának (Hollandia) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!