Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zeytinyagli kereviz (olívaolajos zeller)

Hozzávalók (6 személyre):
2 db nagy zeller
6 db kis hagyma
2 db sárgarépa
10 dkg zöldborsó
2 db nagy burgonya
fél pohár olívaolaj
1 mokkáskanálnyi kristálycukor
kevés víz
petrezselyem (a díszítéshez)

Meghámozzuk a zellereket és 2-3 cm vastag karikákra vágjuk. A szeletek közepét kicsit kimélyítjük, mert ide fogjuk helyezni a zöldségeket. A sárgarépát és a burgonyát apró kockára vágjuk. A hagymát meghámozzuk és egyben hagyjuk. Egy mély serpenyőbe öntjük az olívaolajat és hozzáadunk egy-két pohár vizet. Belehelyezzük a sárgarépát és 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a zellert és 10 percig összefőzzük. Hozzáadjuk a hagymát és még 15 percig főzzük. Legvégén a felkockázott burgonyát, zöldborsót, cukrot és a sót is belekeverjük. Addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. Ha lefőtte a vizét, kevéssel pótoljuk, de sokat ne öntsünk hozzá. Végső állapotában szósz-sűrűségű legyen. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, a zellereket szerviztányérra fektetjük és a mélyedésbe halmozzuk a zöldséget. Tetejére aprított hagymát tehetünk. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük és szobahőmérsékleten tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Török Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!