Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Irmik helvasi (gríz helva)

Hozzávalók:
25 dkg gríz
10 dkg margarin
2 evőkanálnyi étolaj
fél pohár tej
fél pohár víz
25 dkg kristálycukor
5 dkg fenyőmag

A margarint egy fazékban felolvasztjuk, beleöntjük az olajat és hozzáadjuk a grízt és a fenyőmagot. Kis lángon kevergetve 20 percig pirítjuk, addig amíg a magvak megbarnulnak. A vízzel elegyített tejet felforraljuk, s a megpirult magokhoz hozzáadjuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Török Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!