Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Török pizza (Lahmacun)

Hozzávalók:
egyszerű pizzatészta (50 dkg lisztből, víz helyett tejjel)
50 dkg darált birka- vagy marhahús
3 fej vöröshagyma
2 paradicsom
3 csili, vagy nem túl erős apró hegyespaprika
2 evőkanálnyi paradicsompüré
2 teáskanálnyi őrölt fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemlevél
csipetnyi római kömény

bors
olaj

A vöröshagymát és a paradicsomot felkockázzuk, a hegyespaprikát és a petrezselymet is felaprítjuk. A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát a darált hússal meg a paradicsommal, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket.
A pizzatésztát 10 felé osztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyes lapokat sütőlemezre helyezzük, megkenjük a raguval, és kb. 10 perces kelesztés után előmelegített sütőbe tesszük. (200 Celsius-fokon sütjük.)

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő keleti káposztasalátával, vagy vegyes salátával ajánlja. Azt is megjegyzi, hogy a lahmacunt szokás megtölteni különféle salátákkal is és - mint egy burritót - felcsavarva tálalni. Ha ehhez túl kemény lenne a kisült tészta, akkor mikrohullámú sütőben meg lehet puhítani, s úgy már könnyebb feltekerni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!