Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Vadrizses gombaleves

Hozzávalók:
1/2 csésze szárított gomba (porcini)
4 csésze csirkeleves-sűrítmény
1 1/2 csésze szeletelt gomba
1/2 nagy hagyma, felkockázva
1/3 csésze vadrizs
1 csipet só
1 csipet bors
1/2 csésze tejföl
petrezselyem

A szárított gombára önts forró vizet, fedd le, s így áztasd 15 percig. Közben egy nagy lábasban keverd össze a csirke-sűrítményt a szeletelt gombával, a hagymával és a vadrizzsel, s visszafogott tűzön (fedő nélkül) főzd 15 percig. Közben a szárított gombát szedd ki az áztatóléből, s azt is add a leveshez. Az áztatólevet szűrd át sűrű szitán (hogy a törmeléket eltávolítsd), s ezt a folyadékot is öntsd a többihez. Sózd, borsozd. Folytasd a főzést még kb. 35-40 percig, amíg a vadrizs meg nem puhul. Végül keverd hozzá a tejfölt, és szórj vágott petrezselymet a tetejére.

Köszönetünket fejezzük ki Zolinak (Torontó) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!