Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Poached Salmon

Hozzávalók:
lazacfilé
vöröshagyma
zeller (levélnyél)
sárgarépa
édeskömény zöldje
petrezselyem
kakukkfű
szegfűszeg
citrom
ecet
bors

(fehérbor)

Először készítsd el a halfőző levet. A vízbe tégy ecetet, citromkarikákat, édeskömény zöldjét, petrezselymet, kakukkfüvet, szegfűszeget, borsot, sót (esetleg fehérbort) és vegyes zöldséget (azaz fél rész vöröshagymához negyed rész zellerszárat és negyed rész sárgarépát), s ezt egy pillanatra forrald fel (a citromkarikákat még a forrpont elérése előtt emeld ki). Ezután vedd vissza a tüzet. Amikor már csak éppen bugyog a folyadék teteje, akkor tedd bele a lazacfilét, s azt a 90 Celsius-fokos folyadékban főzd kb. 8 percig. Ekkor a hal külseje már megfőtt, s ennyi hő elég ahhoz, hogy a tálalásig a közepe is megpuhuljon. (A lé akkor kb. 90 fokos, amikor a tetején nincs bugyborékolás, csak az alján van egy két buborék.) Az így főzött lazacot hollandi mártással érdemes kínálni.

Köszönetünket fejezzük ki Zolinak (Torontó) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!