Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tök juharsziruppal

Hozzávalók:
1,5 kg tök
1/4 csésze vaj
1/4 csésze hagyma (kockázva)
1/4 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
1/2 csésze csirkeleves-sűrítmény
1/3 csésze jó minőségű juharszirup
bors

A tököt vágd gerezdekre, távolítsd el a magjait, s sütőpapírra téve - előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon - süsd, amíg meg nem puhul. Majd hagyd lehűlni, s egy kanállal kapard ki a húsát egy tálba.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel a vajat, dobd bele a szerecsendiót, meg a hagymát, és dobálgatva süsd, amíg a hagyma meg nem pirul világos barnára. Ekkor add hozzá a levessűrítményt, meg a juharszirupot, majd ezt egy mixerben - sózva, borsozva - dolgozd össze a tökkel. Végül a szószt - újra tűzre téve - jól forrald össze.

Köszönetünket fejezzük ki Zolinak (Torontó) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!