Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fiddleheads trout

Hozzávalók:
1 db (bontott) pisztráng
2 evőkanálnyi margarin
1 evőkanálnyi liszt
11 dkg fiddlehead („hegedűfej-virág"), apróra vágva - asparagus-szal is helyettesíthető
1 evőkanálnyi tárkony (szárított)
1 evőkanálnyi citromlé
1/4 csésze fehérbor
1/4 csésze zsemlemorzsa
1 tojás
bors

A margarin felével kívül-belül kend meg a pisztrángot, majd ugyancsak kívül-belül hintsd meg a - sóval és őrölt borssal elkevert - liszttel. A margarin másik felét hevítsd fel egy serpenyőben, add hozzá a „hegedű-virágot", s lassan (dobálgatva) süsd, míg meg nem puhul. Ekkor morzsold rá a tárkonyt, sózd, borsozd, öntsd hozzá a bort és a citromlevet, s még egy percig hagyd a tűzön. Majd a tűzről levéve keverd hozzá a zsemlemorzsát és az elhabart tojást, s ezzel a masszával töltsd meg a halat. A pisztrángot fektesd zsírozott sütőpapírra, s előmelegített, 200 Celsius-fokos sütőben (15-20 perc alatt) süsd puhára.

Köszönetünket fejezzük ki Zolinak (Torontó) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!