Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bárányszeletek tejfölösen

Hozzávalók:
1 közepes méretű báránycomb (felkockázva)
3-4 gerezd fokhagyma
olaj
1 csésze tejföl
1 evőkanálnyi ecet
1 evőkanálnyi Worcestershire szósz
1/2 evőkanálnyi só
1/4 evőkanálnyi bors
1/4 evőkanálnyi pirospaprika
2-3 babérlevél

Egy nagy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd bele a felkockázott bárányt, törd rá a fokhagymát, sózd, s addig keverd/forgasd, amíg a húsdarabok külseje körben meg nem pirul. Ekkor a húst szedd ki, a visszamaradt zsiradékot pedig öntsd fel a tejföllel, az ecettel, a Worcestershire szósszal, sózd, borsozd és paprikázd, s lassú tűzön kevergesd, hogy a hússütésből visszamaradt pörzsanyagok feloldódjanak. Végül ezt a mártást öntsd a húsra, add hozzá a babérleveleket, s az egészet jól forrald össze.

Köszönetünket fejezzük ki Zolinak (Torontó) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!