Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Égető szerelem (Krumplipüré sült hagymával, baconkockákkal és céklával)

Hozzávalók (4 személyre):
krumplipüré (1 kg burgonyából 2 dl tejjel, 1 evőkanálnyi vajjal, sóval és fehérborssal főzve)
20 dkg füstölt szalonna (1 cm-es kockákra vágva)
2-3 fej vöröshagyma
cékla (savanyúságnak elkészítve)

A szalonna zsírját süsd ki, s a visszamaradt zsírban pirítsd meg a nagyobb kockákra vágott hagymát. A krumplipürét púpozd a tányér közepére, s a közepébe vájj mélyedést; abba halmozd a meleg sült bacon- és hagymadarabkákat. Kockára vágott céklával és rozskenyérrel kínáld. (Kis adagokban tálalva kiváló előétel is lehet.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!