Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Darált borjúhús vajastésztában, spenóttal és feta sajttal

Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg darált borjúhús
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1 evőkanálnyi kakukkfű
20 dkg feta sajt
1,5 maroknyi spenót
4 levél vajastészta
vaj (a sütőlap kikenéséhez)
1 fej saláta
bors

a fűszerolajhoz:
2 dl szűz-olívaolaj
1 kis levél bazsalikom
1-2 szál metélőhagyma zöldje
1-2 szál petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
5 szem madagaszkári bors (megtörve)

Először készítsd el a fűszerolajat: a fűszernövényeket zúzd pépesre, öntsd fel az olívával, s addig keverd, amíg egyenletes, zöld olajat nem kapsz. Ekkor tedd félre, s felhasználás előtt legalább fél órát pihentesd.
A darált húst sózd, borsozd, keverd hozzá az apróra vágott hagymát, a kakukkfüvet, az egyik tojást, a megtisztított és keskeny metéltre vágott spenótot, valamint a feta sajtot. Az egészet jól dolgozd össze és pihentesd fél órát.
A vajastésztákat nyújtsd bő tenyérnyire (kb. A5-ös nagyságúra) és szurkáld meg villával (hogy a töltelék gőze majd könnyebben távozhasson), s egy-egy lap közepére halmozd a hús negyedét. A töltelékeket csomagold be, a batyukat kend meg a (másik) felvert tojással, s helyezd kivajazott sütőlapra. A sütőt melegítsd fel 170 °C-ra, s abban kb. 20 perc alatt süsd pirosra a töltött tésztákat. Tálaláskor a csíkokra vágott fejes salátát és a fűszeres olajat kínáld hozzá.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!